Varjon katala kosketus

3. Pelisessio

Pelissä mukana

Grimhild Lumoloimi Pelaajana Iiris
Orï Mustasahti Pelaajana Antti
Thelion, Aethasin huoneesta Pelaajana Jani
Grafir Pelaajana Juho

Prologi

Grafiria lyötiin yhtäkkiä päähän ja hän menetti tajuntansa. Herättyään hän huomasi olleensa yksin synkässä metsässä sekavassa olotilassa. Grafir yrittää löytää karavaanin jonka osa hän oli, tai ainakin jotain eläviä ystävällisiä olentoja. Rämeellä harhailu on psykedeelisen ahdistava kokemus, jossa aika ja tajunta hämärtyvät täysin. Ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen hän kuulee vihdoinkin ääniä matkan takaa. Viime hetkellä hän tajuaa että äänet kuuluvat hiisille, jotka ovat hyökkäämässä matkalaisten kimppuun. Grafir pysyy näkymättömissä sopivaa hetkeä odottaen.

Pelin tapahtumat

Arnulf juoksee herättämään joukon taistelua varten. Garn tarttuu Estellaa hupusta, ilmeisenä tarkoituksenaan viedä hänet turvaan taistelusta. Arnulf huomaa tapahtuneen ja lähtee ottamaan kiinni familiaariaan ja Hobittia. Party juoksee tapahtumapaikalle, jossa Thelion on saanut yllättävällä avauksellaan yhden örkin jo hengiltä.
(Party splitted, Offscreen moment of avesome ensues)

1. kierros
Örkkien yllätyshyökkäys epäonnistuu traagisen surkeasti ja ensimmäiset nuolet osuvat joko pensaisiin tai sotureiden rengaspanssareihin. Örkit pääsivät kuitenkin sen verran lähelle, ja niitä oli sen verran suuri määrä, että jousimiehet eivät pysty käyttämään Main weaponiaan. Yksi örkeistä onnistuu saamaan ikävän tuntuisen osuman Thelionin kylkeen. Grimhild alkaa loitsimaan voimasanoja, jotka ikävä kyllä herättävät örkkien huomion. Yksi on jo iskemässä häntä tikarilla, mutta Orï onnistuu tulemaan tielle saaden itse osuman, joka kuitenkin kilpistyy hänen panssariinsa. Rathar huomaa toisen örkin joka on lyömässä Grimhildiä nuijallaan. Rathar onnistuu työntämään Grimhildin pois iskun tieltä, mutta saa itse osuman nuijasta, minkä vuoksi hän on lopputappelun AFK. Ratharin tyrmännyt örkki sekä sen komraadi ovat hyökkäämässä Ratharin työnnön takia maassa makaavan ja suojattoman oloisen Grimhildin kimppuun, kun yhtäkkiä pusikosta heilahtaa Grafirin terävä hakku joka lennättää molempien örkkien päät huitsinkuikkaan. Orï toipuu iskustaan ja tappaa tikaria heiluttaneen örkin laulaen samalla jotain muinaista kääpiöjuomalaulua.

2. kierros
Thelion onnistuu potkaisemaan häntä pistäneen örkin pois melee-etäisyydeltä ja löytää taistelusta sopivan tilan, jossa hän voi käyttää jousipyssyään. Hän tappaa sillä örkin, joka oli haavoittanut häntä. Grimhildin loitsu onnistuu helpottamaan hiukan sotakääpiöiden ja haltioiden saamia vammoja, mutta yksi örkeistä onnistuu taas kerran pääsemään lähietäisyydelle hänestä. Örkki saa otteen Grimhildin keihäästä ja heittää sen suonsilmään. Seuraavaksi hän tarttuu itse Grimhildiin ja työntää hänet keihään perässä samaan silmäkkeeseen. Orï huomaa tilanteen ja on menossa pelastamaan Grimhildiä, mutta toinen örkki tulee hänen tielleen. Naurettavan lyhyen tappelun jälkeen örkin pää lentää samaan puskaan jossa edellisten örkkien päät ovat. Samaan aikaan Grafir hyökkää örkkien selustaan ja tappaa kaksi muuta örkkiä hakullaan.

3. kierros
Örkki huomaa että Lumoloimen suvun viimeisen jälkeläinen ei suostu hukkumaan yhtä helposti kuin edeltäjänsä. Hän on juuri aikeissa lyödä Grimhildin kuoliaaksi scimitarillaan, kun Thelionin lennättämä nuoli lävistää hänen päänsä. Viimeinen jäljellä oleva jousta käyttävä örkki huomaa että tappelusta ei näytä tulevan mitään. Hän yrittää ampua hätäisen nuolen Thelioniin osumatta lähellekään ja lähtee juoksemaan karkuun. Juuri kun hän luulee pääsevänsä metsän suojaan Orïn heittämä kirves osuu häntä selkään oikein elokuvamaisen eeppisessä otoksessa.

Taistelun lopputulos:
Kuolleita vihollisia: 10 örkkiä
Haavoittuneita vihollisia: 0
Paenneita vihollisia: 0
Kuolleita pelaajia/NPC:tä: 0
Haavoittuneita pelaajia/NPC:tä: 1 (Thelion)
Muuta: Grimhild hukkasi keihäänsä taistelussa

Taistelun jälkeen:
AFK-sankarit ilmestyvät jostain sen näköisenä kuin olisivat olleet kovassa tappelussa. Lumoloimen retkikunnan jäsenet tutustuvat kääpiöön, joka Orïn ja Thelionin suureksi ihmetykseksi sai enemmän tappoja kuin kumpikaan heistä. Joukko toteaa että heidän kaikkien tehtävänään on löytää karavaani, joten Grafir liittyy heihin. Orï kerää örkeiltä arvotavarat ja Thelion sekä Grafir heittävät Orïn loottaamat örkit jorpakkoon. Orï löytää hopealastin, jonka örkit ovat luultavasti varastaneet jostain, sekä Grimhildin kadonneen keihään. Thelion havaitsee, että örkit ovat Mordorin örkkejä; yllättävän kaukana asuinsijoiltaan.
Aamunkoittoon on vielä pari tuntia, joten Party päättää levätä vielä sen ajan. Levon ja Grimhildin loitsujen ansiosta kaikkien endurance on huomenna täysi eikä Thelion ole enää haavoittunut.

(Tarinat näistä taisteluista ovat kerrottu niin kuin kansanperinteeseen on kirjoitettu, minkä takia ne saattavat poiketa oikeasti tapahtuneesta eritoten dramaattisuudeltaan.)

View
2. Pelisessio

Paikalla:
Arnulf Haltiamieli sekä Garm
Estella Kaksjalka
Grimhild Lumoloimi
Rathar Järvikaupunkilainen
Thelion, Aethasin huoneesta
Ori Mustasahti

Lodin ja Ori tuntevat entuudestaan ja oli kuullut Lodinin tehneen bisneksiä Arvo Kaksjalan kanssa muunmuassa ekspeditioon. Ori oli edellisen päivän jatkanut veneenetsintää ja päättelee, että vene on ajautunut ehjänä Girionin putouksesta alas ja mennyt siellä vasta kiviin osuessaan päreiksi.

Lähtään liikenteeseen venholla. Pitkäjärvi on pitkä. Grimhild runoilee kauniin synkeitä suvustaan. Tavataan järven päässä Girionin putous"hissiä" käyttelevät juopottelevat metsäläiset ja vietetään heidän leirissä yötä. Pohditaan tulevaa matkaa ja sen potentiaalisia vaikeuksia (hirttoyrttejä ja naukuhuulia). Synkmetsä aiheuttaa pahoja fiboja.

Matkan roolitus
Opas: Ori
Metsästys/ruoka: Estella
Tiedustelijat: Grimhild, Rathar
Vartijat: Thelion, Arnulf&Gram

Thelionin lore-tietouteen luotetaan. ja se on aika pätevääkin

Matkaan lähtään: Estella meinaa hukkua, mutta Grimhild ja Thelion pelastaa. Estellasta tuntuu siltä, että räme jallitti häntä tahallaan ja halusi hukuttaa.

Rathar ja Grimhild yrittää etsiä leiripaikkaa, Rathar feilaa nolosti ja vitsailee aiheesta huonosti, onneksi Grimhild löytää sisun voimalla vähemmän märän mättään leiripaikaksi.

Vartijat näkevät yöllä punaisena hohtavia silmiä ja Gram haistaa hiisiä.

View
1. Pelisessio
"Ei tuli, ei laine" - Lumoloimen suuri suru

Pelissä mukana

Alkutilanne
Estellan mies Arvo oli tehnyt suuria investointeja Lumoloimen sukuun. Lumoloimet ovat tekstiilibisnestä tekevät. Lumoloimen suvulla on ollut traaginen loppukesä, talo paloi ja osa suvusta (vanhin poika, vanha isäntä, N määrä vauvoja yms) kuoli siinä, veneilyonnettomuudessa kuoli sitten loput. Grimhildin serkku Farald lähetettiin jo kevättulvien jälkeen jokea pitkin Dorwinionia kohti kauppareittiä, takaisin olisi pitänyt tulla jo viikkokausia sitten. Rathar oli lähtenyt Lumoloimen talon palon jälkeen viemään sanaa etäisille sukulaisille Anduinin varrelle ja Arnulf lähti Rosgobelonin tienoilta mukaan tuodakseen Lumoloimille surunvalittelulahjuksia. Mukana karavaanissa matkasivat myös hobittinainen kauppias Estella, joka oli matkalla Laaksoon miehensä sijoituksia katsomaan. Kun Rathar palasi pohjoisreitiltä takaisin Laaksoon, hän sai kuulla veneilyonnettomuuden tappaneen loputkin palvelemastaan suvusta. Grimhild on saapunut hautajaisia varten Laaksoon ja saapunutkin juuri ajoissa veneilyonnettomuuden hautajaisiinkin. Turvallisuudestaan huolestuneena Grimhild palkkasi Thelionin henkivartijakseen odotellessaan Ratharin paluuta, jotta saisi lisää tietoa sukunsa epäilyttävästä onnettomuudesta.

1. Pelisession tapahtumat

Karavaani saapuu takaisin Järvikaupunkiin ja löytää Lumoloimen kartanon täysin tyhjänä. Hämmentyneet palkolliset ohjaavat kohti Kultaisen Kölin majataloa, josta löytyy Grimhild juomassa suruunsa. Arnulfin tuoma surunvalittelulahja on kirjailtu airo, jonka taidokkaat riimut toivottavat hyvää purjehdusonnea.

Rathar ja Estella ottavat asiakseen selvittää Grimhildin pään. Partysympatiaa tapahtuu. Rathar paimentaa Grimhildin nukkumaan ja Estella kokkaa krapulanrauhotusjuomaa.

Jokin aika sitten Thelion on ollut Orin kanssa tutkimassa veneturmaa. Saa selville, että veneessäolijat ovat käyneet toistensa kimppuun kuin villieläimet ja nujakoineet, mutta tikarit on edelleen vyöllä, kuolinsyy hukkuminen ja veneelle on tapahtunut jotain aika jännää, koska se on kadonnut täysin. Yksi ruumis puuttuu, vanha hovimestari. Ori lähtee etsimään venettä vielä alajuoksultapäin.

Kääpiö Lodin “Kultakämmen” Lofarin poika ilmaantuu tavernaan. Selviää, että tämä tunsi Arvon ja oli bisneksissä mukana ja sijoittanut kaupparekikuntaan pienen omaisuuden. Ahne kauppias, mutta vilpittömän oloinen. Lodin kertoo kuulleensa eilen random samoojalta, että lienee Loimuluomien kauppalasti väijytetty. Ketään ei ole vielä lähetetty tutkimaan asiaa. Lodin värvää Estellan johtamaan retkikuntaa joka lähtisi tutkimaan. Kauppasaattueessa oli 3 venettä, yhteensä 15 miestä, kaikki paikallisia ihmisiä, mukana myös palkattuja hyviä palkkasotureita, Farald Loimuluomi oli retkikunnan johtaja ja jokimatkustamisen konkari-oppaana toimi Edwold, sekarotuinen eteläisihminen joka on matkannut maita ja mantuja.

Aamupalalla Grimhildin krapulaa lääkitään ja hänet brieffataan Lodinin suunnitelmasta lähettää retkikunta tutkimaan Loimuluomien kauppaveneiden kohtaloa. Grimhild ryhdistäytyy, päihittää morkkiksensa ja päättää lähteä mukaan selvittämään sukunsa kohtaloa. Rathar tekee hyvän vaikutelman Grimhildiin vakuuttamalla olevansa uskollinen Lumoloimille.

Aamulla on tarkoitus lähteä Lodinin järjestämällä veneellä matkaan.

View
Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.