Varjon katala kosketus

1. Pelisessio

"Ei tuli, ei laine" - Lumoloimen suuri suru

Pelissä mukana

Alkutilanne
Estellan mies Arvo oli tehnyt suuria investointeja Lumoloimen sukuun. Lumoloimet ovat tekstiilibisnestä tekevät. Lumoloimen suvulla on ollut traaginen loppukesä, talo paloi ja osa suvusta (vanhin poika, vanha isäntä, N määrä vauvoja yms) kuoli siinä, veneilyonnettomuudessa kuoli sitten loput. Grimhildin serkku Farald lähetettiin jo kevättulvien jälkeen jokea pitkin Dorwinionia kohti kauppareittiä, takaisin olisi pitänyt tulla jo viikkokausia sitten. Rathar oli lähtenyt Lumoloimen talon palon jälkeen viemään sanaa etäisille sukulaisille Anduinin varrelle ja Arnulf lähti Rosgobelonin tienoilta mukaan tuodakseen Lumoloimille surunvalittelulahjuksia. Mukana karavaanissa matkasivat myös hobittinainen kauppias Estella, joka oli matkalla Laaksoon miehensä sijoituksia katsomaan. Kun Rathar palasi pohjoisreitiltä takaisin Laaksoon, hän sai kuulla veneilyonnettomuuden tappaneen loputkin palvelemastaan suvusta. Grimhild on saapunut hautajaisia varten Laaksoon ja saapunutkin juuri ajoissa veneilyonnettomuuden hautajaisiinkin. Turvallisuudestaan huolestuneena Grimhild palkkasi Thelionin henkivartijakseen odotellessaan Ratharin paluuta, jotta saisi lisää tietoa sukunsa epäilyttävästä onnettomuudesta.

1. Pelisession tapahtumat

Karavaani saapuu takaisin Järvikaupunkiin ja löytää Lumoloimen kartanon täysin tyhjänä. Hämmentyneet palkolliset ohjaavat kohti Kultaisen Kölin majataloa, josta löytyy Grimhild juomassa suruunsa. Arnulfin tuoma surunvalittelulahja on kirjailtu airo, jonka taidokkaat riimut toivottavat hyvää purjehdusonnea.

Rathar ja Estella ottavat asiakseen selvittää Grimhildin pään. Partysympatiaa tapahtuu. Rathar paimentaa Grimhildin nukkumaan ja Estella kokkaa krapulanrauhotusjuomaa.

Jokin aika sitten Thelion on ollut Orin kanssa tutkimassa veneturmaa. Saa selville, että veneessäolijat ovat käyneet toistensa kimppuun kuin villieläimet ja nujakoineet, mutta tikarit on edelleen vyöllä, kuolinsyy hukkuminen ja veneelle on tapahtunut jotain aika jännää, koska se on kadonnut täysin. Yksi ruumis puuttuu, vanha hovimestari. Ori lähtee etsimään venettä vielä alajuoksultapäin.

Kääpiö Lodin “Kultakämmen” Lofarin poika ilmaantuu tavernaan. Selviää, että tämä tunsi Arvon ja oli bisneksissä mukana ja sijoittanut kaupparekikuntaan pienen omaisuuden. Ahne kauppias, mutta vilpittömän oloinen. Lodin kertoo kuulleensa eilen random samoojalta, että lienee Loimuluomien kauppalasti väijytetty. Ketään ei ole vielä lähetetty tutkimaan asiaa. Lodin värvää Estellan johtamaan retkikuntaa joka lähtisi tutkimaan. Kauppasaattueessa oli 3 venettä, yhteensä 15 miestä, kaikki paikallisia ihmisiä, mukana myös palkattuja hyviä palkkasotureita, Farald Loimuluomi oli retkikunnan johtaja ja jokimatkustamisen konkari-oppaana toimi Edwold, sekarotuinen eteläisihminen joka on matkannut maita ja mantuja.

Aamupalalla Grimhildin krapulaa lääkitään ja hänet brieffataan Lodinin suunnitelmasta lähettää retkikunta tutkimaan Loimuluomien kauppaveneiden kohtaloa. Grimhild ryhdistäytyy, päihittää morkkiksensa ja päättää lähteä mukaan selvittämään sukunsa kohtaloa. Rathar tekee hyvän vaikutelman Grimhildiin vakuuttamalla olevansa uskollinen Lumoloimille.

Aamulla on tarkoitus lähteä Lodinin järjestämällä veneellä matkaan.

Comments

MuadMouse Suvi_J

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.